Receptes no Kurzemes – mājas gaumē

Recepte: zivju salāti ar sērskābi

Nepieciešams:

400 grami augstas kvalitātes zivju (karpa vai reņģe)

150 grami kviešu miltu (augstākā labuma)

Tējkarote sāls

Viens citrons

Pipari pēc garšas

Dilles (svaigas vai konservētas)

100 grami sviesta

150 ml sērskābes

Zivi apcep uz pannas, apber ar sāli un pipariem, izspiež tai virsū citronu (sēkliņas paliek citronā). Kad zivs jau sāk brūnēt, to apvārta mīklā un turpina cept pusstundu. Pirms servēšanas aplej ar sērskābi.

Recepte: cūkas cepetis ar poloniju

Nepieciešams:

1 kilograms cauraugušas cūkas gaļas (vēlams: pavēdere)

1 laims

50 grami timiāna

50 grami polonija

70 grami pētersīļu

2 lieli āboli

300 grami smalki rīvētas selerijas saknes

Cūku liek krāsnī uz lēnas uguns un cep bez garšvielām pusstundu. Kad izveidojusies kraukšķīga garoziņa, cūku apvārta ar timiānu, poloniju, pētersīļiem. Ieziež ar seleriju, izrotā ar ābolu miziņām un cep vēl pusotru stundu.

Labu apetīti!

Image

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s